Unigarant bromfietsverzekering en bromfietsverzekering

Unigarant biedt de ideale bromfietsverzekering die u zelf geheel zelf kunt samenstellen. Uw bromfiets, scooter, fiets met hulpmotor of brommobiel kan direct worden verzekerd, compleet met een verrassend scherpe premie. Profiteer ook van de Unigarant bromfietsverzekering!

Voordelen Unigarant bromfietsverzekering

– No claimkorting tot 75%
– Online verzekeren via Internetverzekeren.nl
– Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Als eigenaar van een motorvoertuig bent u wettelijk verplicht uw bromfiets of scooter te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). U bent hiermee per gebeurtenis verzekerd tot EUR 2.500.000 bij materiële schade en tot EUR 5.000.000 bij schade aan personen (letselschade). Brommobielen van een bestuurder jonger dan 24 jaar zijn niet acceptabel, tenzij de jongere bestuurder een lichamelijke beperking heeft.

WA en aanrijding

Met de dekking aanrijding is de brom- of snorfiets verzekerd tegen schade door aanrijding, vallen, vandalisme, brand en storm. Voor E-scooters geldt dat schade aan accu, door vallen of stoten, is verzekerd.

WA en diefstal

Naast WA kunt u zich ook verzekeren voor schade ten gevolge van diefstal of pogingen daartoe en joyriding. Dit valt onder de dekking WA en diefstal. Ook schade door brand en storm is met deze dekking verzekerd.

Diefstal is uitsluitend verzekerd indien het object op slot was gezet met zowel het standaard slot als een categorie 3 ART-goedgekeurd slot. Kijk op Stichting ART voor informatie over goedgekeurde sloten.

WA, diefstal en aanrijding

Deze verzekering biedt naast WA en diefstal ook dekking voor aanrijdingschade (ook door eigen schuld), beschadiging en vandalisme. Diefstal is uitsluitend verzekerd indien het object op slot was gezet met zowel het standaard slot als een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Zekerheid voor opzittendenverzekering

Met de Zekerheid voor opzittenden dekking bent u verzekerd tegen zaak- en letselschade die u en een eventuele passagier lijden als gevolg van een ongeval. Schade aan bijvoorbeeld helm en kleding is meeverzekerd tot een bedrag van EUR 750 per gebeurtenis. De schadevergoeding bedraagt maximaal EUR 100.000 per gebeurtenis.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering

Met de verhaalsrechtsbijstandverzekering bent u verzekerd voor het verhalen van materiële en letselschade wanneer u bijvoorbeeld wordt aangereden. Indien u een bromfietsverzekering met een WA dekking of een WA + diefstaldekking afsluit dan is het verstandig een aanvullende verhaalsrechtsbijstandverzekering af te sluiten, zodat u niet zelf uw schade hoeft te verhalen die door een derde wordt toegebracht.

Pechhulpdekking

Met de aanvullende Pechhulpdekking bent u verzekerd van hulp bij mechanische pech. Deze dekking wordt uitgevoerd door de ANWB. De Pechhulpdekking is alleen mogelijk bij de dekking WA + diefstal + aanrijding.

Jongere bestuurder meeverzekeren

De premie van de bromfietsverzekering is onder andere gebaseerd op de leeftijd van de berijder. Bent u 25 jaar of ouder en leent u de scooter uit aan een bestuurder jonger dan 25 jaar? Dan is schade veroorzaakt door die jongere bestuurder niet meeverzekerd! En WA-schade wordt volledig op u – de verzekeringnemer – verhaald. Indien er een bestuurder jonger dan 25 jaar op de bromfiets rijdt raden wij u aan deze mee te verzekeren.

Voorbeelden niet acceptabele risico’s

Polisaanvragen voor de verzekering van een brommobiel waarvan de regelmatige bestuurder jonder is dan 24 jaar worden niet door Unigarant geaccepteerd. Ook polisaanvragen waarbij de verzekerde(n) in korte tijd 2 of meer schuldschades hebben geleden of polisaanvragen van verzekerde(n) met een strafrechtelijk verleden kunnen worden afgewezen. Aan deze voorbeelden kunnen geen rechten worden ontleend, de acceptatie van uw aanvraag is altijd voorbehouden aan Unigarant Verzekeringen.