Fietsplan

NEDERLAND KIEST VOOR EEN STERKER FIETSBELEID

Per 01-01-2020 wordt het makkelijker voor werkgevers om werknemers een leasefiets van de zaak aan te bieden. Dit komt door de invoering van een vast bijtellingspercentage van 7% voor het privégebruik van de leasefiets.

Gezond en gemotiveerd

Werknemers die regelmatig de fiets pakken, verzuimen gemiddeld ruim 1 dag per jaar minder dan hun niet fietsende collega’s. Naast de verminderde ziekmeldingen komt grotendeels gemotiveerder naar het werk.

Wat is er mogelijk?

Voor ondernemers zijn er veel mogelijkheden als het gaat om het zakelijk aanschaffen van een fiets.

Huisman Leiden biedt verschillende opties:

  • Fiets zakelijk leasen 
  • Fiets particulier leasen
  • Fiets van de zaak
  • Fiets vergoeden

√ Geen dure parkeerplekken meer

√ Voordelige aanschafprijs

√ Minder CO2 uitstoot

√ Milieubewust vervoer

Houd je werknemers in beweging

√ Actief bezig zijn vermindert ziekte

Hoe werkt zakelijk leasen?

Brutoloonomzetting

Het contract voor de leasefiets komt, net als bij een leaseauto, op naam van de werkgever. Echter, voor de betaling hiervan zijn drie scenario’s mogelijk:

  1. Je werkgever betaalt jouw volledige leasekosten
  2. Je werkgever draagt een deel bij
  3. Je werkgever faciliteert alleen het proces. De leasekosten zijn voor je eigen rekening

In scenario 2 en 3 is het mogelijk om (een deel van) het leasebedrag in te houden van je brutoloon. In andere woorden, het brutoloon wordt dus verminderd met de leasekosten inclusief service en verzekering. Deze bruto-netto uitwisseling is voordelig voor jou en levert je tot wel 40 procent fiscaal voordeel op ten opzichte van privé aanschaf. Indien je werkgever de leasekosten voor zijn rekening neemt, betaal je slechts enkele euro’s bijtelling per maand. Je voordeel loopt dan op tot wel 80 procent.

Mogelijkheid om jouw leasefiets over te nemen

Goed nieuws! Aan het eind van het leasecontract heb je de mogelijkheid om je leasefiets over te nemen. Voor een heel gunstig bedrag, want je betaalt circa 15 procent van de aanschafwaarde van de fiets.

Aan het eind van de looptijd van het contract stuurt Huisman Leiden je een bericht. De vraag: of je jouw leasefiets wilt overnemen. Is het antwoord ‘ja’, dan betaal je een fractie van het originele aankoopbedrag. Ben je stiekem toch uitgekeken op je fiets, dan lever je hem kosteloos in bij je lokale fietsendealer.

Verzekering en onderhoud van de fiets

Je kiest uit drie service- en onderhoudspakketten. Elk pakket heeft zijn eigen prijs en dekking. Bij een leasefiets hoort bovendien jaarlijkse controle en pechhulp.

Welk pakket je ook kiest, de kosten worden verrekent met het brutoloon. Net als bij je leaseauto dus. In de praktijk betaal je slechts zo’n 50 tot 60 procent van de onderstaande prijs, afhankelijk van je belastingschaal. Dat is nog eens profiteren.

Je kiest tussen het Basis (8 euro) – Standaard (11 euro) – of Premium (15 euro) – pakket.

Het jaarlijks beschikbare budget voor service en onderhoud per pakket bedraagt:

  1. Basis-pakket: 100 euro incl.
  2. Standaard-pakket: 150 euro incl.
  3. Premium-pakket: géén risico

Mocht het bedrag boven dit jaarlijkse budget uitkomen dan betaal je het resterende bedrag zelf. Wil je geen verrassingen? Kies dan voor het Premium-pakket.

Diefstal & Schade

Ook een fiets van de zaak kan gestolen worden. Of je rijdt tegen een schade aan. Gelukkig kun je je al voor een paar euro per maand volledig beschermen tegen diefstal en schade. En wel zo makkelijk. Schade of diefstal melden doe je gewoon bij Huisman Leiden. Wij zorgen dan voor de afhandeling met de verzekeraar en jij rijdt gedurende maximaal zeven dagen dagen kosteloos op een vervangende leenfiets. Eigen risico? Slechts 25 euro per schadegeval of diefstal. Wij sluiten automatisch voor jou een verzekeringspakket af, hier hoef je zelf niets voor te doen.

© Huisman Leiden BV • Op al onze verkopen en reparaties zijn de algemene BOVAG-voorwaarden van toepassing.